Blog Header

Blog OTP

OTP enginyeria finalitza amb èxit un nou gimnàs situat al carrer Nicaragua de Barcelona, encarregat per la prestigiosa franquícia americana Snap Fitness,

Snap Fitness façana

Amb 480 m2 de superfície i una capacitat per a unes 98 persones, aquest nou gimnàs importa el sistema de 24 hores que tant èxit a adquirit durant aquests últims anys. A OTP enginyeria hem realitzat la legalització de les instal·lacions elèctriques i contraincendis, i el projecte i  tramitació per a obtenir la llicència d’obertura

Snap Fitness entrada

L’Associació Catalana de Franquiciadors i OTP Enginyeria  signa un acord de col·laboració que ofereix una sèrie d’avantatges als associats de l’ACF en la contractació de serveis imprescindibles per l’obertura de negocis.

Respecte a aquest conveni, el president de l’ACF, Xavier Vallhonrat, ha declarat que “l’acord amb OTP és un primer pas en la línia de suport a franquiciadors i franquiciats que
l’Associació entén com a fonamental dintre de les seves actuacions.” Per la seva banda, el director d’OTP, Jaume Perna, ha manifestat que “sabem que podem aportar molta professionalitat i coneixement al sistema de franquícies per resoldre unes necessitats que són comuns a qualsevol tipus de negoci.”

Conveni col·laboracio ACF

OTP Enginyeria finalitza amb èxit el projecte per a un magatzem de fruites i verdures a Molins de Rei. Situat en una nau industrial de 500 m2, aquest nou magatzem s’encarrega de subministrar a locals de restauració i a col·lectivitats.

A OTP Enginyeria ens hem encarregat de la realització del projecte per a l’obtenció dels permissos necessaris per a la seva oberta.

VIPS

OTP Enginyeria finalitza el projecte per a una academia d’idiomes del centre d’estudis, The Corner, situada a Santa Coloma de Gramenet. Aquesta nova academia especialitzada en l’aprenentatge d’idiomes, disposa de dues aules amb capacitat per a uns 47 alumnes.

A OTP enginyeria hem realitzat la legalització de l’instal·lació elèctrica, el projecte d’obres i la legalització de l’activitat per a la seva obertura.

Recepció The CornerAula The Corner

18 novembre, 2015

Entrevista a Octavi Mestre

Avui a la nostra secció d´entrevistes, parlem amb l´Octavi Mestre, un reputat arquitecte i docent, professor a moltes Escoles internacionals d´Europa i América, co-director de la revista t18magazine i director d’un prestigiós despatx d’arquitectura, en el que OTP Enginyeria hem col·laborat en diversos projectes com el del edifici de Colonial a la Travessera de Gràcia.

Octavi Mestre

 Que et va motivar a entrar en el món de l’arquitectura?

Allò important no és tant com entres sinó com surts, no com comences sinó la forma d’acabar. Diuen que els homes volen ser el primer amor d’una dona i elles, sempre més intel·ligents, desitgen ser l’últim.

Com va néixer el meu interès per l’arquitectura? De petit dibuixava bé i tenia una certa facilitat per a les matemàtiques i els meus pares consideraven que, necessàriament, aquestes qualitats havien de desembocar en ser arquitecte.

De fet, dels 15 als 17 anys, vaig voler ser biòleg, després físic, després em vaig decantar per la filosofia i la medicina, arribat el moment, vaig començar, al mateix temps, les carreres de medicina i arquitectura. Ben entrada la carrera, encara no sabia si l´acabaria, però una assignatura sobre història de l’arquitectura contemporània, en tercer curs, em va encaminar cap a la meva vocació autèntica.

 Que ha canviat en el sector des de que vas començar?

Han canviat moltes coses, ja no dibuixem amb rotrings sinó per ordinador, ara que es parla de l’oficina sense papers es quan hi ha molta més paperassa, molta més gestió, molts més agents implicats en aquest procés sempre difícil i coral que és construir. En 30 anys ha canviat la manera de tramitar llicències, hi ha molta més seguretat en les obres. Ara sabem que la terra no es infinita i que tenim que tenir cura del planeta i la sostenibilitat passa a ser un factor important.

En unes coses hem millorat i en unes altres hem anat francament a pitjor. D´altres son, simplement, conseqüència dels nous paràmetres i requeriments als que hem de fer front. El progrés, en termes absoluts no existeix, de vegades allò que guanyem per una banda, el perdem per l´altra.

Explica’ns una mica sobre el teu projecte mes ambiciós.

Em consta parlar del projecte més ambiciós, perquè l’ambició sempre és i ha estat la mateixa, respondre a les necessitats del client tenint cura dels suggeriments del lloc i de fer el màxim amb els mínims elements.

De totes maneres, seria faltar a la veritat dir que no hi han projectes més importants que d’altres. En el nostre cas haver guanyat el concurs per remodelar el Centre Comercial L´illa Diagonal ens ha permès una trajectòria en el món del Retail que, juntament amb totes les obres fetes en d´altres països, Regne Unit, França o Suïssa, amb les darreres obres pel CERN ens han permet surfejar la crisi, amb una certa dignitat.

Però, potser, si tinc que destacar un únic projecte, seria, per raons emocionals, la meva pròpia casa a Tamariu.

Revista Octavi Mestre

En l’opinió d’un arquitecte, quina importància tenen les Instal·lacions, en l’edificació actual?

Sovint els arquitectes veiem els edificis com la pell, i les enginyeries com els seus budells. Allò important és que els budells facin la seva feina i que no facin massa soroll.

De totes maneres, amb la complexitat creixent del món, les instal·lacions acaben sent fonamentals en un edifici, perquè  cada dia exigim més prestacions als nostres edificis.

Un edifici et pot agradar o no, però sempre ha de funcionar correctament. I perquè funcioni correctament, les instal·lacions son una peça clau.

Com valores la col·laboració d’OTP Enginyeria?

La rapidesa i operativitat d´OTP han resultat, en tot moment, tan tranquil·litzadors que puc dir que la col·laboració  ha estat un èxit rotund.

Les empreses son, les persones que les composen i des d’ací vull agrair, en especial, la figura de l’Hèctor Fernàndez. El seus coneixements en la matèria i el seu tarannà, afable, sempre disposat, conversador brillant en les distàncies curtes, han estat fonamentals en totes les aventures que hem fet conjuntament.

El requeriment de les condicions d’accessibilitat que han de complir, depèn principalment de l’ús que és vol desenvolupar i si aquest implica permanència de persones dins del local. Com a criteri general es considera permanència els locals on els clients per les característiques de l’activitat acostumen a romandre-hi durant una estona significativa, com pot ser un bar, restaurant i en general negocis orientats més a la prestació de serveis (perruqueria, locutori, centres d’estètica, etc.) que a la venda de productes i comerços on els clients compren i se’n van.

 

Una altre de les condicions és que si al local es realitzaran  obres que modifiquen la distribució general interior i especialment la configuració de les cambres higièniques existents, aquestes s’hauran de adequar per que siguin adaptades o almenys usables per persones amb mobilitat reduïda. I finalment la superfície útil total del local si aquesta es superior a 100 metres quadrats o si és tracta d’un establiment de restauració amb més de 50 persones d’aforament.

 

Els arranjaments principals que s’han d’executar als locals consisteixen en la eliminació dels graons d’accés des de la via pública fins a l’interior de l’establiment per assolir un itinerari accessible, mitjançant la construcció de rampes o muntatge de plataformes salvaescales en funció de l’alçada del desnivell a salvar. També s’han de dotar de cambres higièniques adaptades o accessibles amb les amplades de portes mínimes, els espais d’apropament requerits i diàmetres de gir lliures d’obstacles per a les persones amb la mobilitat reduïda o en cadira de rodes.

 

Si teniu dubtes al respecte contacteu amb nosaltres i farem un estudi precís i acurat de les vostres necessitats segons l’activitat que voleu implantar per donar compliment a la normativa de condicions d’accessibilitat al local.

 

Accesibilitat

 

Els emprenedors solen tenir ben present la necessitat de buscar nous models de negoci per diferenciar-se en el mercat. Així, elaboren plans que els ajuden a reduir el risc a l’hora de fer realitat la seva activitat.

Un cop l’emprenedor té el seu model de negoci, el pla i finançament, on comença a tenir més dificultats és a l’hora de trobar la localització correcta per desenvolupar l’activitat. La majoria d’emprenedors desconeixen que molts locals, encara que els agradin, no són aptes per desenvolupar el nou negoci que planegen o la inversió que s’hi ha de fer és desproporcionada. Això sol crear frustració en els emprenedors, pèrdues de temps i de diners.

A l’hora de definir el cost d’implantació d’un nou negoci, un dels aspectes a tenir en compte és conèixer les necessitats físiques del local i la normativa aplicable, perquè molts ajuntaments tenen aprovats plans d’usos que condicionen la implantació de nous negocis a determinats indrets. Una cosa és el que l’emprenedor vol fer i una altra si el local que tria s’adapta a la normativa vigent.

Un altre factor a tenir en compte és que el nou Projecte de llei de simplificació administrativa de la Generalitat i dels governs local de Catalunya determina que la majoria de nous negocis no requereixen llicència prèvia. És a dir, s’elimina el temps d’espera per iniciar el nou negoci. Això implica que l’Administració passa tota la responsabilitat al titular de l’activitat, que haurà de fer una declaració responsable. En sentirem a parlar: es tracta d’un formulari que ha de signar l’emprenedor i entregar a l’Administració, de manera que el titular es responsabilitza que l’activitat complirà tota la normativa que li és d’aplicació.

En tot aquest procés és imprescindible que l’emprenedor, que ara és també responsable davant l’Administració de la normativa a complir, sàpiga si el lloc elegit és adequat. Per aconseguir-ho és recomanable que l’emprenedor rebi l’assessorament d’una empresa especialitzada, que l’acompanyi des d’abans d’adquirir el local. Així s’evitarà ensurts.

Un cop l’emprenedor té el local adient, l’objectiu és fer les obres i instal·lacions necessàries per iniciar l’activitat. És en aquest moment quan s’han de prendre les decisions adequades per:

  • Iniciar les obres-instal·lacions com abans possible, perquè encara hi ha llicencies de l’administració que no son immediates.
  • Tenir clar i pressupostat tot el que s’ha de fer.
  • Controlar el procés, a fi d’escurçar el temps i vigilar que les possibles modificacions, que gairebé sempre n’hi ha, no afectin el pressupost aprovat i l’inici de l’activitat.

Perquè aquestes decisions es prenguin de forma acurada i favorable al nostres interessos es necessari seguir les instruccions de la empresa especialitzada o professional expert, que ens acompanya…

Els principals avantatges de seguir aquest procés són:

  • Escurçarem al mínim el temps d’implantació del nou negoci. Si ho hem fet bé, el dia següent d’acabar les instal·lacions ja podrem obrir, amb la presentació prèvia de la declaració responsable.
  • Aconseguirem els pressupostos d’execució d’obres i instal·lacions més adequats.
  • Comptarem amb un equip d’experts per resoldre les incidències que tinguin lloc durant la instal·lació, a fi d’escurçar el temps, la inversió i evitar maldecaps.
  • Signarem la declaració responsable amb la tranquil·litat que no tindrem cap incidència amb l’administració.

En definitiva, a l’hora de fer realitat un nou negoci cal buscar l’equilibri entre el que desitgem fer, el que podrem fer i on ho podrem fer.

© 2015 Jaume Perna, director d’OTP Enginyeria

 

 

A OTP Enginyeria ens plau presentar un tour virtual que hem realitzat per a la nostra pàgina de Google maps.

Entreu-hi i feu un cop d’ull a la nostra oficina per dins.

OTP Enginyeria finalitza el projecte de legalització de la instal·lació elèctrica per a un stand de l’entitat bancària American Express, un establiment de pública concurrència situat a la terminal 1 de l’aeroport de Barcelona.

A OTP també realitzem projectes d’abast petit com el d’aquest establiment; Encarregant-nos de realitzar la memòria tècnica, els plànols, la sol·licitud de l’inspecció inicial, i la inscripció a l’Oficina de Gestió Empresarial.

Stand American Express

Entrevista a Montserrat Boza, propietària de Pastelosofía

OTP inicia una sèrie d’entrevistes a emprenedors que han confiat en OTP a l´hora d’obrir el seu negoci.

Per Jaume Perna Gijón, OTP Enginyeria

Montserrat Boza

Com va sorgir la idea de crear Pastelosofía?

Perquè em van diagnosticar que era intolerant al gluten i la lactosa, i no m’agradaven els productes que trobava als supermercats.

Alhora, com que volia canviar de feina, vaig iniciar el projecte. Saber que era intolerant al gluten i la lactosa em va donar la idea d’empresa.

Quin balanç en fas?

Porto des del 4 de juliol i té bona pinta. El balanç és molt positiu i esperançador.

Quin tipus de clients tens?

Empreses de restauració i particulars: celíacs o persones amb intolerància alimentària (lactosa) o persones que han de fer dieta especial per prescripció mèdica. Amb tot, Pastelosofía no va adreçat només al públic que pateix al·lèrgies, sinó que és per a un públic més ampli, per a tothom. Persones i empreses que valoren els nostres productes: artesans, naturals, digestius, més nutritius i energètics.

Com a emprenedora coneixies la necessitat de ser assessorada per una enginyeria en obrir un negoci?

Sí, és un factor fonamental. Em vaig assabentar d’OTP per un client meu que em va engrescar a obrir el negoci.

Quina valoració en fas?

Molt bona i era una cosa que em preocupava molt perquè vaig entrevistar-me amb diversos emprenedors que em van explicar “històries de terror” sobre negligències fetes per enginyeries i que els van comportar sobre-costos. En un cas un emprenedor va trigar sis mesos a poder obrir…

OTP em va aportar la confiança, la professionalitat i la tranquil·litat que necessitava.

Quin consell donaries a algú que vulgui emprendre el seu negoci?

Si tens una idea, portar-la a terme, executa-la. S’ha d’actuar perquè pensant i pensant t’hi pots estar anys.

Obrador Pastelosofía

Vols estar informat? Subscriu-te a la nostra newsletter!